#Covid19. Si els polítics no ens salven, el poble haurà de salvar el poble

Divendres, 3 d'abril de 2020 a les 09:00

Marta Roig - regidora no adscrita

Les nostres vides s’han aturat en sec. S’havien d’aturar; però calia arribar a aquest extrem? És evident que la gestió política feta pel Gobierno ha estat nefasta.

Mentre a Catalunya demanàvem que les mesures de prevenció i contenció s’havien d’endurir, a Madrid han fet un seguit de preses de decisions tan irresponsables que, finalment, Espanya és el segon país on més afecta el #Covid19 i el primer en velocitat d’expansió (19/3/20). Però el Gobierno, aprofitant que «el Pisuerga pasa por Valladolid», ens ha fet un 155 més greu. Per cert, de la taula de negociació ja ni se’n parla… ni se’n parlarà. Un engany.

A nivell municipal ha costat reaccionar, perquè s’anava a remolc de les indicacions de la Generalitat (encara recordo quan la consellera de Salut deia que els infants podien anar als parcs… Un descontrol). Finalment, el municipi ha respost amb contundència.

Tot plegat, un desastre; i qui en patirà les conseqüències?: la població. El problema no és el #Covid19; el drama és i serà el col·lapse de l’economia. Els polítics tenen l’obligació de respondre; que rescatin la població com van rescatar els bancs en el seu dia.

ERTE, tancament de PIME, vetllar per la «unitat d’Espanya»... Que aprofitin per a fer un nou model econòmic més social i més just! Prioritzem la sanitat en comptes de l’exèrcit! En un món globalitzat com el nostre, era previsible el que ha passat. El que el Gobierno ha proposat és completament insuficient. Que s’emmirallin amb França (sou garantit al 100 % durant quatre mesos i reincorporació a la feina sense acomiadaments posteriors).

Vull donar les gràcies a tots els ciutadans que estan al peu del canó, vetllant perquè la resta tinguem tot el que necessitem. El poble sempre respon! El poble salvarà el poble!

PD: Dels Borbons ja en parlaré un altre dia. (Art. 991 CC)

Darrera actualització: 01.04.2020 | 11:29