Declaració d’Esquerra Republicana davant la inhabilitació del president Torra

Divendres, 16 d'octubre de 2020 a les 09:00

Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal de Begues (ERC)

L’Estat espanyol torna a voler decidir en nom dels catalans i les catalanes. El Tribunal Suprem ha decidit tornar a inhabilitar un president de la Generalitat per haver defensat la llibertat d’expressió.

El MH President Torra ens té i ens tindrà sempre al seu costat. Sempre.

Només el Parlament de Catalunya, per encàrrec de la ciutadania, pot decidir qui és el president de la Generalitat.

Veiem repressió contra drets, injustícia espanyola contra democràcia, tribunals per a silenciar les urnes.

Es tracta d’un nou atac sense precedents de l’Estat espanyol a la democràcia; una peça més de la causa general contra l’independentisme, que continua ampliant-se per a intentar acabar amb unes idees polítiques.

Però han de saber una cosa: poden inhabilitar, prohibir, multar o empresonar, però no poden engabiar idees.

Volem la independència per a construir un país millor, on no s’empresonin demòcrates per posar urnes o s’inhabilitin presidents per defensar la llibertat.

Mai podran inhabilitar les idees, les ànsies de justícia i llibertat d’un poble que vol decidir lliurement quin és el seu futur.

REIVINDICACIÓ DELS GRUPS MUNICIPALS LOCALS

Volem una distribució justa, equitativa i endreçada dels escrits dels grups municipals. Haurien d’estar ordenats per ordre de representació (de menys a més o a la inversa) i per columnes verticals, d’esquerra a dreta, independentment de si el grup municipal, regidors i regidores, formen part o no de l’equip de govern municipal. Tenim nombrosos exemples de bones praxis a nivell municipal que avalen aquesta proposta (Gavà, Sant Joan Despí o Torrelles).

I PER AIXÒ SOL·LICITEM 

Que es faci una proposta consensuada per a ampliar l’espai de la revista municipal destinat a l’opinió política, d’acord amb el criteri exposat anteriorment, a partir del proper número.

Moltes gràcies!

Darrera actualització: 16.10.2020 | 09:34