Dels desastres legislatius del govern central i del que pot passar a Begues

Divendres, 16 de desembre de 2022 a les 08:30

Marta Roig - regidora no adscrita

Fa temps que es va advertint, de forma ben patent, que s'estan produint una sèrie de desastres legislatius per part del Govern espanyol (PSOE-Podemos) amb la crossa d'ER (la C de Catalunya fa temps que no hi és).

L'últim gran desastre ha estat l'aprovació de la Llei de "només sí és sí". Aquesta actitud de victimitzar el feminisme i criminalitzar els homes pel fet de ser homes, ha comportat que l'obsessió partidista hagi fet perdre de vista la qualitat tècnica-jurídica a l'hora de redactar una llei. Què ha passat doncs? Que les penes màximes i les mínimes han baixat, s'han unificat el delicte d'abús i violació, i s'ha oblidat incorporar l'efecte retroactiu de l'entrada en vigor de la llei. La conclusió: condemnats per violació o abusos sexuals, comencen a sortir al carrer o veuen les penes rebaixades. La lluita contra la violència envers les dones no es pot fer a cop de llei mal feta, s'ha de fer des de la base, perquè la violència existeix.

Però el pitjor encara no ha arribat: la previsió de modificar el delicte de sedició comportarà que els drets més fonamentals de la ciutadania es vegin ofegats. O sigui, que ara, amb l'excusa de treure el delicte de sedició, ficaran en el mateix calaix de sastre qualsevol acte derivat de protestes o manifestacions. Tractar a la ciutadania com si fóssim infants és una falta de respecte.

Altrament, sí, han augmentat el nombre de llocs de treball, però a costa de precaritzar els sous; amb un sou de 1800 € ja no s'arriba a final de mes; i així tot.

I què pot passar a Begues? Doncs que l'ambició per la cadira de PSC-ER-Podem faci que vagin de la maneta a les eleccions vinents municipals (ja fa temps que es veu, perquè no fan res amb lleialtat política per Begues) i els desastres que ja estan fent ara en l'àmbit estatal arribin a Begues.

Darrera actualització: 15.12.2022 | 15:32