Demagògia o veritat a mitges?

Dissabte, 8 de maig de 2021 a les 08:40

CUP Begues (CUP)

El passat 7 d’abril vam veure al Twitter de JuntsxCat Begues una publicació en què s’acusava l’oposició de fer demagògia i mentir per la manca d’ús dels espais habilitats al centre cívic per a consultar informació municipal.

Des de la CUP de Begues voldríem fer-hi alguns aclariments perquè no es faci demagògia per part de ningú.

Com és sabut per tothom, des que ha començat la pandèmia de la COVID-19, no és possible accedir als espais de l’ajuntament. Tots els grups de l’oposició hem demanat repetides vegades accés a la informació municipal de manera remota per poder fer la nostra tasca com a regidores i regidors, però, fins ara, se’ns ha denegat aquesta petició.

El dia 26 de gener del 2021 se’ns va fer arribar una «nota informativa de secretaria sobre l’accés a la informació municipal per part dels càrrecs electes». En aquesta nota informativa, se’ns deia que s’havien habilitat dos despatxos al centre cívic per a poder fer-hi les nostres consultes de 9:00 a 14:00 hores de dilluns a divendres.

Malgrat que totes vam expressar la nostra disconformitat amb l’horari perquè el trobem insuficient, se’ns va dir que tinguéssim paciència i que es tornaria a consultar el tema de l’accés remot.

Aquesta disponibilitat de despatxos compleix amb la legalitat, però és un greuge comparatiu respecte a les regidores de l’equip de govern. La major part de regidores de l’oposició tenim un horari laboral que és incompatible amb l’horari previst de consulta de documents, mentre que l’equip de govern té la clau per a accedir als despatxos sempre que vulguin o «24/7», com els agrada dir a ells. I, de moment, no sembla que l’equip de govern tingui cap gana de resoldre el problema.

L’oposició no fem demagògia; cal que s’expliqui tota la veritat: no fem servir els despatxos habilitats al centre cívic perquè hi tenim l’accés restringit!

Darrera actualització: 03.05.2021 | 13:14