Dues situacions que no ens agraden

Divendres, 11 d'octubre de 2019 a les 00:00

CUP Begues (CUP)

En l’àmbit local, se suposa que el Govern municipal hauria de considerar les propostes que arriben del teixit social per al benefici del poble. En aquest últim ple ens hem adonat que això no és així. Al voltant d’una desena d’entitats del poble van presentar una moció contra l’emergència climàtica, que va ser rebutjada amb l’únic vot en contra de JxCAT i l’abstenció de Cs.

En l’àmbit estatal, l’Estat espanyol continua perseguint l’independentisme i les dissidents polítiques, empresonant, detenint i inventant acusacions sense proves, amb l’objectiu d’atemorir el poble que lluita pels drets nacionals i socials.

Defensem la desobediència civil i institucional com a eina legítima davant la vulneració de drets. Ho tornarem a fer els cops que calgui; això suposa, per a nosaltres, posar en valor l’exercici legítim de la desobediència per defensar els drets que ens són negats en tots els àmbits.

Ens jutgen a totes. Milers de persones estan sent represaliades, detingudes o identificades. L’esquerra independentista mostrem tota la nostra solidaritat amb les detingudes, membres dels CDR de diverses comarques.

Davant unes sentències condemnatòries, demanem l’amnistia com un instrument jurídic que permet que persones que siguin declarades culpables d’un delicte passin a considerar-se innocents, de manera col·lectiva.

No acceptem les peticions d’indult, perquè perdona el compliment de la pena però manté la consideració del delicte i, a més, pot suposar una sortida personal a un conflicte col·lectiu.

No podem assumir cap renúncia. La qüestió central del conflicte polític i democràtic és que se’ns nega el dret a l’autodeterminació i es persegueix tothom que faci passos per a poder-lo exercir.

UN SOL DIA DE CONDEMNA ÉS INADMISSIBLE.

CELEBRAR UN REFERÈNDUM NO ES POT CONSIDERAR MAI UN DELICTE.

Darrera actualització: 11.10.2019 | 00:52