El clima ens afecta a totes

Dimecres, 4 de març de 2020 a les 09:00

CUP Begues (CUP)

Els escèptics amb el canvi climàtic veuen amb sorpresa els efectes del temporal Glòria: destrucció al delta de l’Ebre i a la costa, carreteres tallades, rius desbordats…, i de cop, a mitjan febrer, dies primaverals. Serà això el canvi climàtic?

El passat 16 d’octubre, el Ple de l’Ajuntament aprovà una moció impulsada per diferents entitats del poble arran de l’emergència climàtica i que va rebre el suport de la majoria de grups municipals —una vegada més, les entitats socials van per davant dels nostres governants—, i com a resultat d’aquesta moció es crearà una Taula Ciutadana per l’Emergència Climàtica a Begues, un espai de debat i reflexió per a elaborar propostes sobre temes que preocupen totes i tots els beguetans i beguetanes.

Amb el mateix objectiu s’han creat al Baix Llobregat plataformes com SOS Baix Llobregat i Baix Llobregat  pel Clima, que comparteixen la preocupació per la degradació dels espais naturals de la comarca com el delta del Llobregat, el Calamot a Gavà, L’Olla del Rei a Castelldefels, la Rierada a Molins...

A Begues arrosseguem el problema de les línies elèctriques que travessen el nucli urbà, i des de fa uns dies coneixem l’avantprojecte de Red Eléctrica, que data del desembre del 2019 i que dibuixa un nou traçat.

Els avantatges de les línies soterrades davant la línia aèria són coneguts: permeten l’aprofitament de l’espai de sotabosc, afavoreixen el trànsit de persones i de fauna, eviten la necessitat de tallafocs per a prevenir incendis forestals, no provoquen impacte visual...

Per això, i després de debats amb entitats ecologistes i de defensa del territori, la CUP apostem pel soterrament de les línies com la millor solució.

Volem preservar l’entorn natural de què gaudim a Begues sense estar envoltats de torres, repetidors i infraestructures que malmeten la natura.

Darrera actualització: 01.04.2020 | 11:32