El ple extraordinari de l'octubre

Dilluns, 11 de novembre de 2019 a les 15:00

Grup Municipal Socialista de Begues (PSC)

Socialistes de Begues-PSC vam decidir no assistir al ple extraordinari convocat per l’alcaldessa amb motiu de la sentència del Tribunal Suprem que es va conèixer dos dies abans.

Com no pot ser d’una altra manera, lamentem la situació de les persones condemnades i les seves famílies. No hi ha cap socialista que estigui content d’aquesta situació. Però, pensem que la sentència és el resultat d’un judici amb totes les garanties i la transparència propis d’un Estat de Dret, com ha reconegut fins i tot un dels advocats defensors. I ens sembla sobretot la conseqüència dels errors comesos pels dirigents independentistes, que van voler assolir els seus objectius sense respectar la Llei.

Les institucions representatives, a una societat democràtica, han de representar tothom i, per tant, ser expressió de totes les diferents opinions i sensibilitats existents. Entenem que convocar un ple extraordinari per a que l’Ajuntament prengui posició sobre aquesta o qualsevol sentència implica voler contraposar la legitimitat d’una decisió judicial amb una posició purament política. I insistir en actituds que posen en perill la convivència excedint, un cop més, les competències municipals.

Les sentències, com tota decisió dels poders públics, es poden criticar. També és legítim protestar en el marc de les llibertats d’expressió i manifestació, sempre exercides amb civisme, tolerància i respecte. Però no hi ha lloc en democràcia per a la presa de posició institucional en contra d’una sentència.

Socialistes de Begues vam comparèixer davant l’electorat amb un conjunt de propostes pensades exclusivament per a millorar el nostre poble i el benestar de les beguetanes i els beguetans. Això és el que us vam prometre i això és el que seguirem fent, per sobre del soroll i la ira que ens envolten.

Darrera actualització: 04.11.2019 | 18:09