El retorn dels 'botellones' i la gestió de Junts per Catalunya

Divendres, 16 de juliol de 2021 a les 08:50

Grup Municipal Socialista de Begues (PSC)

Al Ple de juny el PSC presentava un prec sobre el compliment de l’ordenança de convivència. El prec sorgia de les restes de begudes alcohòliques que han aparegut a diversos llocs de Begues, sobretot a la zona esportiva. Recordàvem la prohibició de consumir alcohol en grup al carrer, i la més expressa de fer-ho a la zona esportiva i als espais freqüentats pels infants i joves. I també que a pocs metres d’on es van trobar les ampolles hi ha l’espai provisional pel jovent de Begues. 

La resposta del govern va ser sorprenent. Primer l’estimable regidor de Via Pública va dir-nos la quantitat d’expedients oberts per infraccions de l’ordenança de Civisme. Ens n’alegrem molt, no dubtem que es mira de fer les coses bé, fins i tot quan discrepem; però, el que es fa bé es pot fer millor, i el nostre prec demanava accions en resposta a uns fets concrets. Tot seguit el mateix regidor, en un estrany gir dialèctic, va insinuar que preteníem criminalitzar tot el jovent de Begues. No, regidor; el que pretenem, i no hi ha una altra manera sensata de veure-ho, és protegir el jovent d’aquestes imatges i aquests exemples.

Després va parlar el no menys estimable regidor de Joventut. I què ens va dir? Doncs que si tenim alguna proposta de solució li diguem. Vam quedar bocabadats. Portem un any llarg fent propostes concretes per millorar la situació econòmica i social de Begues. Totes elles han estat rebutjades amb l’argument que JxC governa i és a JxC a qui toca decidir el que es fa. I ara resulta que quan preguem solució per un problema ens demanem que els la diguem nosaltres.

Estem a l’oposició, com van manar les urnes. L’exercim amb fermesa però amb lleialtat. Si ens fan cas, perfecte; ajudarem quan ens deixin. I si no, que no ens facin responsables. Perquè nosaltres només #ParlemDeBegues.

Darrera actualització: 16.07.2021 | 17:01