El Sauce (Nicaragua)

Begues i El Sauce van oficialitzar el seu agermanament l’octubre de 2019, tot i que la relació entre ambdues poblacions es remunta a més anys enrere. I és que Begues i El Sauce mantenen llaços d'amistat i de col·laboració, especialment a través de l'ONG beguetana Cooperació en Acció i d'una de les seves impulsores, Carme Bagó, qui precisament l’any 2019 va ser declarada filla predilecta del municipi nicaragüenc.

Les brigades de voluntaris de Cooperació en Acció han realitzat al Sauce diverses accions solidàries com la donació d'ordinadors o l'ajut en la construcció d'una residència per a la gent gran, un pou, una casa maternoinfantil o una pista poliesportiva, entre altres.

L’Ajuntament de Begues destina anualment una part del seu pressupost de cooperació internacional a projectes de desenvolupament social i d’infraestructures a El Sauce. A banda de les visites de Begues a Nicaragua, representants institucionals del Sauce també van visitar Begues l’any 2019.

El municipi nicaragüenc compta amb una població propera als 32.000 habitants i compta amb una superfícies de 693 km2, situada als contraforts de les muntanyes de Segòvia, al vesant oest del país centreamericà.

Darrera actualització: 02.08.2023 | 17:05