El teatre censurat: No es país para negras

Divendres, 11 d'octubre de 2019 a les 00:00

Begues En Comú - En Comú Guanyem (BEC)

El passat 27 de setembre es va representar aquesta obra que no es va voler difondre des dels canals de comunicació oficials. L’única raó: estar organitzada pel BEC.

Aquesta decisió va provocar queixes a les xarxes. En reproduïm, literals, un parell a continuació:

«Veig que l’Ajuntament publica fa quatre dies la notícia sobre la programació de tardor d’El Goula. Genial! Ja m’he apuntat a l’agenda alguna data!

L’obra No es país para negras no hi surt!

Estranyada, pregunto i resulta que no s’hi posa, ni se’n farà propaganda per les xarxes municipals ni altres recursos, perquè no és una proposta de l’equip de govern o direcció del Centre Cívic (tant és). He flipat!

A mi, com a ciutadana, informeu-me de tot el que hi ha. El que vull és que els mitjans municipals, que paguem entre totes, no m’escatimin la possibilitat de veure una bona obra; podent millorar la cartellera d’El Goula, renunciar-hi per estretor política ens perjudica a totes.

I encara ho trobo més fort tractant-se d’una obra que ens confronta com a societat, una obra amb compromís social. Malament anem quan hi ha rampoines mentals que no pesen en el compromís social

I un altre beguetà contesta:

«La cultura, com a bé comú, hauria i ha d’estar per sobre de tripijocs maquiavèl·lics. Una sobirana incongruència.

Vejam, som un municipi adherit al projecte d’acollida de persones refugiades i quan es fa una obra directament proporcional a la realitat, “naranjas de Hiroshima”. Au va! Molt em sembla que ni s’han molestat a informar-se de què tracta l’obra.

Per acabar d’adobar-ho, m’he adreçat a la pàgina web de la Regidoria de Cultura, per saber quins són els seus objectius, i llegeixo, entre d’altres: “La sensibilització cultural a través de concerts, obres teatrals…” […]»

Seguirem treballant per una cultura compromesa i inclusiva!

Darrera actualització: 11.10.2019 | 00:52