Ells s’ho pasten i ells s’ho cuinen! I li diuen participació

Divendres, 4 de febrer de 2022 a les 08:35

Begues En Comú - En Comú Guanyem (BEC)

Comencem el 2022 amb uns pressupostos aprovats sense reunions preparatòries, sense comptar amb l’oposició. Any rere any demanem que l’equip de govern organitzi aquestes reunions, amb temps suficient per estudiar tota la documentació i poder aportar propostes que siguin escoltades i avaluades.

Recordem que el pressupost municipal (el pla econòmic i financer anual) és l’eina clau per a la gestió pública. Considerem imprescindible que s’escoltin les idees, suggeriments i possibles millores, de tots els grups municipals. Som regidores, també escollides per la ciutadania, per donar veu a les seves necessitats i inquietuds. Escoltar a tothom enriqueix en tots els àmbits. Tancar-se en banda no fa avançar a ningú, és estancar-se en la mediocritat.

Un altre exemple el tenim amb el nou concurs organitzat per l’equip de govern: els “Premis Ànima Begueta 2022”. Podia haver estat una bona idea si s’hagués organitzat amb transparència. Però no. Ho apro- ven en Junta de Govern, el 13/12/2021, sense dir res. El 23/12/2021 informen de la “proposta popular”; el 9/01/2022 acabava el termini. On han explicat com funciona el concurs? Quines persones formen el jurat? Qui decideix? S’ha informat que hi ha sis categories de premis, com a mínim, i que sols una categoria és a proposta de la ciutadania? Les altres les proposen tècnics municipals i que el jurat el formen cinc persones de les quals tres són l’alcaldessa, la directora del Centre Cívic i la tècnica de Comunicació?

La participació real existia en els governs on participaven les companyes d’ICV-Entesa (1991-1995 i 2007-2011), on es treballava per una participació ciutadana i de tots els partits a màxims, no a mínims legals, que és el que fa la dreta quan governa sola!

Darrera actualització: 01.02.2022 | 13:12