Els diners, al servei de l'emergència

Dilluns, 15 de juny de 2020 a les 09:00

Junts per Catalunya (JxCAT)

Els fets ocorreguts en el que portem d’any han generat a l’Ajuntament un munt de despeses sobrevingudes. El temporal Glòria, les esllavissades d’abril i el terrible impacte de la COVID-19 ens han obligat a realitzar actuacions d’urgència en múltiples fronts.

Com sempre diem, el primer que ha de fer un ajuntament és actuar davant qualsevol urgència. Després ja tocarà veure d’on surten els diners i quin procediment és el més adient per a fer-hi front. Gràcies a la bona gestió econòmica dels darrers anys, a Begues disposem d’un romanent de tresoreria que ens permet fer front a despeses sobrevingudes, a través de  modificacions de crèdit com l’aprovada en l’últim ple, que ens ha permès incrementar les partides destinades a serveis socials, al sector econòmic i altres mesures que seguirem activant. L’Ajuntament està sempre al costat dels col·lectius que pitjor ho estan passant.

Però no ens sobren els diners. La Llei d’estabilitat pressupostària del Govern espanyol ens estreny el cinturó i ens escanya, limitant-nos la capacitat de despesa, i ens obliga a destinar els diners a allò que ells ens diuen, i no a les necessitats reals.

Un exemple és la pista de Torrelles: tant de bo formés part de la xarxa de la Diputació i no haguéssim de destinar-hi els diners de la caixa municipal, si és que el Govern central ens dona permís per a fer-ho. Necessitem la pista que teníem (sí, la pista que teníem: no una carretera!), però amb totals garanties de seguretat. El que SÍ que hem fet ja és encarregar un estudi geotècnic que ens ha de dir quant costarà tot plegat i, quan ho sapiguem, ja veurem com hi podem fer front.

I mentrestant la pista està tancada, sí, perquè la nostra obligació és vetllar per la SEGURETAT de les persones, per davant de tot, encara que això passi per prendre mesures impopulars.

Seguim.

Darrera actualització: 15.06.2020 | 10:49