'Fairplay' polític

Divendres, 15 de desembre de 2023 a les 08:50

Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal de Begues (ERC)

En el moment que algú decideix dedicar part de la seva vida i del seu temps a treballar per ajudar a fer millor la vida dels seus conciutadans, sap que, des del primer instant, estarà subjecte a crítiques. Això és el que passa quan es fa política. El dret a dir el que penses va indiscutiblement lligat al dret que tenen els altres a pensar i dir el contrari. Vivim en un sistema en què la tolerància i el respecte haurien de ser un dels pilars de la convivència, i més en el cas dels representants públics.

Tots sabem que no és així. El fet que dins de totes les formacions polítiques existeixin hooligans exaltats és normal. Lamentable, però normal. El problema sorgeix quan els representants d'institucions, o amb càrrecs públics, adopten aquests discursos i els fan seus, fins i tot signant-los.

Caure en l'insult, en la desqualificació o en l'agressió verbal, no té cap mena de justificació, cap. Tots podem discrepar, podem dir al contrincant polític que ho ha fet malament, però segons com ho diem donem ales a tots aquells que només busquen acabar amb la democràcia, creant desafecció. Actualment, a tot Europa, aquests discursos agressius, de l'extrema dreta, avancen a causa d'actituds com aquestes.

Dir que els teus adversaris polítics no es preparen els temes a tractar, o que parlen amb un desconeixement total, o que inventen i menteixen, quan no és cert, és inadmissible. Parlar de la bilis d'un regidor o arribar a l'insult personal creiem que no és tolerable. Ens deu passar a tots els que no estem al govern local, perquè parlen així de tota l'oposició. Per a nosaltres, aquestes no són les formes i no ens hi trobaran. Aquestes maneres fan molt de mal a la bona política i els qui es comporten així queden retratats davant de tota la ciutadania.

Des el grup municipal d’Esquerra Republicana Begues us volem desitjar un bon Nadal i un molt bon any 2024.

Darrera actualització: 13.12.2023 | 13:54