Fem possible la consulta sobre el futur de les línies elèctriques!

Dilluns, 3 de febrer de 2020 a les 10:00

Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal de Begues (ERC)

El mes passat va sortir a informació pública la declaració d’impacte ambiental corresponent a l’avantprojecte per a la modificació de la línia de transport d’energia elèctrica a 220 kV de circuit simple Penedès-Viladecans en els termes municipals d’Olesa de Bonesvalls i Begues. El document s’ha pogut consultar al tauler d’anuncis de la Generalitat fins al 28/02/20.

El traçat de desviament pel sòl no-urbanitzable fa passar una nova línia de circuit doble, amb molta més capacitat de transport d’energia, per la zona nord de Begues, una zona d’especial protecció ambiental (Xarxa Natura 2000) i que implica un allargament d’1 km entre la subestació del Montau i els camps agrícoles de la plana de l’Alzina.

El desviament i el desmuntatge de la línia actual de l’av. Mediterrània té un cost de més de 3,7 M € sense IVA.

Des d’ERC sempre hem defensat que una decisió tan important per al poble s’ha de sotmetre a una consulta popular vinculant, és a dir, un «Sí» o un «No» al projecte de desviament de les línies elèctriques d’alta tensió de l’av. Mediterrània.

La participació ciutadana a través d’una consulta popular és el mecanisme més directe i transparent per a saber l’opinió de la gent. A més, durant el període d’exposició, tant qui defensa el desviament com qui creu en altres solucions pot exposar els seus arguments polítics, socials, econòmics i mediambientals amb tota la llibertat, explicant el que hi podem guanyar o perdre.

Sempre hem defensat que les grans decisions sobre el desenvolupament del territori passen per donar la veu als beguetans i les beguetanes. Ningú pot decidir per cadascú de nosaltres, ni Red Eléctrica Española —interessada en el transport de l’energia— ni les diverses administracions implicades, com el Govern espanyol o la Generalitat.

Fem-ho possible! Ens hi ajudeu?

Darrera actualització: 03.02.2020 | 12:53