Futur verd o destrossar l’entorn de Begues? Desitgem un 2022 amb esperança!

Divendres, 17 de desembre de 2021 a les 08:35

Begues En Comú - En Comú Guanyem (BEC)

Acabem el 2021 parlant del futur energètic de Begues. A l’abril d’aquest any ens vam posicionar en contra de donar una llicència a Nedgia per instal·lar un segon dipòsit de gas a Mas Pasqual. L’informe de l’AMB diu: “...l’activitat haurà d’incorporar (...) una franja perimetral de seguretat de 10 m (...), i a continuació una de protecció de 25 m...”. I l’informe tècnic de l’Ajuntament de Begues també afirma: “Aquesta condició de seguretat no és possible assolir-la en les condicions actuals...”.

Ens entristeix profundament que l’equip de govern mai escolti les aportacions del nostre grup polític. En canvi, en aquest i altres temes segueixen en la mala direcció per tal de no acceptar el que ja advertia l’oposició.

En referència a energia verda com la fotovoltaica, l’energia del futur, som els que anem més enrederits a tota l’AMB. De fet, la majoria de municipis disposen ja del seu mapa de sostres on es posa de manifest el seu potencial de generació d’energia solar i a Begues ni hi és ni se l’espera! Qualsevol que conegui mínimament el nostre poble sabrà que pocs municipis tenen una situació més òptima pel que fa a la capacitat de cobrir gran part de l’energia que necessitem amb energies verdes. L’Ajuntament de Begues ha d’incentivar amb determinació la implantació de plaques fotovoltaiques. Hem d’optar per la desgasificació, amb ordenances fortes, ajudant a crear comunitats energètiques i generant horts solars. No ens podem ancorar en una energia del passat, situant-nos en una posició estratègica desfavorable per assumir els canvis que ens vindran de manera immediata.

És vital l’autoconsum i el model de producció descentralitzada i compartida; la UE també es posiciona en un horitzó verd i renovable. Per què nosaltres no?

Seguim treballant per un futur millor i desitgem un 2022 ple d’esperança.

Darrera actualització: 04.01.2022 | 10:02