Garantir la seguretat és un deure fonamental de l'Ajuntament

Divendres, 10 de juny de 2022 a les 08:50

Grup Municipal Socialista de Begues (PSC)

La nostra participació en el ple de maig es va centrar molt en temes relacionats amb la seguretat, essencial per la qualitat de vida de tothom.

Abans es va aprovar amb el nostre vot el calendari de festes locals per al 2023. També vam donar suport a la nova ordenança de transparència i administració digital. És una norma complexa, però Begues no pot quedar enrere en la modernització i, malgrat ser un camí llarg, l'inici ens sembla correcte.

Teníem pendent de l'abril una moció nostra sobre control de la població de senglars. Hi ha superpoblació de senglars per manca de depredadors, i cal controlar-la per ser un perill per les persones i per l'ecosistema. Aquest control no es pot fer de qualsevol manera, nosaltres apostem per mitjans ètics. A la moció s'hi van sumar JxC i la regidora Marta Roig i, en ser aprovada, Begues demanarà adherir-se a l'estudi de la UAB per inhibir-ne la reproducció per mitjans naturals, i aplicarà, sempre que sigui possible, mesures ètiques de gestió poblacional.

Sobre seguretat viària, ens oposem a què l'edat per conduir patinets elèctrics baixi a 14 anys. Ho fem assumint l'opinió del cap de la Policia Local, que recomana no fer-ho per raons de seguretat amb les que coincidim. I perquè els arguments per a baixar-la, en canvi, els trobem poc sòlids i, fins i tot, potser irresponsables. Tindrem una reunió oficial amb el cap, amb aixecament d'acta, per aprofundir en aquest tema, molt preocupant.

També vam tornar a preguntar pels esvorancs del Camí Ral, que són un perill per la circulació, i pels panots aixecats a Ferran Muñoz, que ho són per als vianants i fa setmanes que estan senyalitzats amb una tanca, sense que s'hagi fet cap intervenció d'urgència per reparar-los.

Insistirem. Garantir la seguretat és un deure fonamental de l'Ajuntament, i no ho fa prou bé.

Darrera actualització: 12.07.2022 | 14:08