Habitatge públic: voluntat política o campanya electoralista?

Divendres, 15 de juliol de 2022 a les 08:35

Begues En Comú - En Comú Guanyem (BEC)

Portem, durant les últimes tres legislatures, insistint en la necessitat d'inversió en habitatge públic de lloguer social.

La realitat que estem vivint avui en dia encara fa més urgent que les polítiques urbanístiques se centrin en projectes que facilitin l'accés a habitatge digne per a tothom a Begues.

Insistim en el projecte més avançat que tenim actualment al poble, davant del Centre Cívic, ja aprovat des de la legislatura 2007-11: la construcció de 16 habitatges públics de lloguer. El govern actual encara el continua ignorant.

Seguim sense avançar en la construcció dels 30 habitatges a l'Escorxador. Veurem les obres d'urbanització per l'accés als habitatges i zones verdes, així podrem creure que començaran les obres, però no és així. I és més, ja hem avisat en repetides ocasions que realitzar aquesta acció és una pèrdua de diners, perquè quan es facin les obres de construcció s'hauran de refer. Serà una despesa pública innecessària.

I ara l'alcaldessa suma una darrera promesa encara pitjor que la del cartell informatiu dels pisos d'habitatge públic a l'Escorxador. Escriu sobre una futura "promoció pública" a la Zona Esportiva. El que tenim clar és que en dotze anys no ha construït cap habitatge públic i que en dotze anys, JUNTS mai ha defensat l'habitatge públic de lloguer social. El terreny del qual parla forma part d'un pla parcial i la propietat pública és inferior al 10%. Aquest pla parcial s'hauria de modificar per fer el que pregona i també hauria d'arribar a acords amb els propietaris privats, que tenen més del 90% dels terrenys. En parla sense haver fet cap d'aquestes passes necessàries per poder començar qualsevol projecte urbanístic.

Ens volen tornar a enganyar? Prou mentides!

Darrera actualització: 12.07.2022 | 14:00