I tant, que va d'esquerres o dretes!

Divendres, 2 d'abril de 2021 a les 08:50

Grup Municipal Socialista de Begues (PSC)

Sembla que es va posant de moda una visió de la política asèptica, lliure de criteris ideològics. El que importa és que les coses funcionin, diuen. És millor deixar les decisions en mans dels que saben, proclamen. I el resum és aquest: «Això no va de dretes o esquerres», sovint amb algun afegit per a endolcir-ho.

La realitat és una altra. Primer: les idees reflecteixen diferents maneres de mirar el món i la vida, i els partits les presentem a la ciutadania perquè hi pugui identificar les seves pròpies preferències. Segon: tothom vol que les coses funcionin, i aquesta és la feina dels tècnics; la política no s’ocupa tant del com sinó del per a què. I tercer: la història ensenya que quan algú diu que la cosa no va de dretes ni esquerres el més habitual és que sigui molt de dretes.

Nosaltres som d’esquerres. No som millors que ningú, però sí diferents d’alguns. Volem eixamplar els espais per la llibertat, combatre tota desigualtat i promoure la solidaritat i la justícia social. Les polítiques públiques han de servir per a millorar les condicions de vida materials de tothom, perquè tothom pugui desenvolupar el seu projecte de vida. Cal treballar per la igualtat d’oportunitats i per tenir més i millors serveis públics, pagats per tothom en funció de la riquesa i a disposició de tothom en funció de la necessitat, i ocupar-se especialment de qui està pitjor, qui està en risc de quedar al marge del progrés social i qui és víctima de qualsevol tipus de discriminació, i deixar a les generacions futures un planeta on sigui possible una vida millor.

Això és el que fa el socialisme arreu on és present: a Catalunya, a Espanya, a Europa i al món sencer. I també és el que fem aquí, a Begues, a l’ajuntament i als carrers. Perquè, diguin el que diguin, i tant, que va d’esquerres o dretes!

Darrera actualització: 29.03.2021 | 11:51