Itinerari 'Pel Parc del Garraf'

Us proposem un tomb llarg cap a l'interior del massís del Garraf. Assolirem el seu punt més alt a la Morella per tenir una perspectiva de les dimensions d'aquest espai, dels principals relleus propers i, fins i tot, dels Pirineus. Combinarem les visuals del paisatge amb els elements que el configuren: la geologia càrstica i la vegetació associada.

La duresa del relleu càrstic

Excursió circular que s'endinsa al parc natural del Garraf des de la plana de la Clota.

Aquest itinerari ens permetrà gaudir del més pur "Garraf blanc", amb les formacions geològiques més representatives del massís: rasclers, dolines i clapers que caracteritzen la fesomia d'aquest paisatge aspre, dur i sec. La vegetació resultant de les dures condicions edàfiques i del fuet dels incendis aprofita obagues, fondals i raconades per establir-s'hi. També a les parts més seques i de sòl més prim hi troben cabuda altres plantes: la garriga i el margalló són les espècies destacades.

El recorregut ens portarà al cim de les Agulles, de la Morella i de la carena de la serra de la Guàrdia, amb immillorables panoràmiques del litoral català: la plana del delta del Llobregat, l'interior del massís del Garraf i la plana de Begues. En dies clars podrem arribar a veure fins i tot el massís del Canigó.

Mapa, fitxa tècnica i més detalls de la ruta, en aquest enllaç.

Darrera actualització: 02.08.2019 | 14:38