La covid i el funcionament de l'Ajuntament

Divendres, 2 d'abril de 2021 a les 08:30

Marta Roig - regidora no adscrita

Des de l’inici de la pandèmia, el funcionament normal de l’Ajuntament s’ha vist greument afectat, màxim quan existien greuges anteriors com el temporal Glòria i la pista de Torrelles. Fa temps que l’Ajuntament es troba greus impediments per a poder funcionar de forma normal.

Què comporta això? Doncs coses tan greus com la impossibilitat de fer els plens de manera presencial. És cert que seria desitjable poder recuperar els plens presencials, però, a les portes d’una quarta onada de la COVID-19, encara no és el moment; no, fins que no estigui la població vacunada. És la meva opinió.

Com afecta la ciutadania? Doncs en la mesura que, si bé s’ha posat en dansa tots els mitjans necessaris per a poder continuar mantenint una relació «ciutadania-Ajuntament» al més normal possible, el cas és que el teletreball i les baixes dels treballadors han afectat la qualitat que seria desitjable. A mesura que passen els mesos, es van ampliant els serveis d’atenció directa, però encara no estem al 100 %. La reorganització de l’Ajuntament és constant en funció de l’evolució de la COVID-19.

Com afecta les instal·lacions municipals? Doncs el fet de no poder funcionar al 100 % és per causa dels criteris que marca el PROCICAT, i si bé es celebra la petita reobertura dels espais municipals, també és cert que no és suficient, però tot, marcat per la COVID-19. Ara bé, cal anar fent passes endavant.

Com a oposició, considero que no estem en la situació desitjable, ni molt menys, però cal tenir una mica més de paciència. La COVID-19 fa l’efecte «onada de mar», és a dir, va i ve, i els canvis de les mesures sanitàries són constants, i tots ens hem d’adaptar. El més important és que tinguem cura els uns dels altres, per tal que, un cop la població ja estigui vacunada, puguem reprendre el funcionament normal i desitjable.

Darrera actualització: 29.03.2021 | 11:48