La 'faula' de diàleg

Divendres, 8 d'octubre de 2021 a les 09:00

Junts per Catalunya (JxCAT)

El capítol viscut aquests darrers dies amb la detenció a Sardenya del President de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, ha tornat a evidenciar la hipocresia del govern espanyol i el sentiment de venjança que encara mou els aparells de l’estat.

No ens hauria de sorprendre ja, a hores d’ara, el joc brut de l’Estat Espanyol i les seves constants mostres de pèssima qualitat democràtica. Però quan són capaços fins i tot de dur el joc brut fins al terreny internacional demostren que ja res els importa, ni tan sols el prestigi de les seves institucions davant dels seus socis europeus.

La detenció del President Puigdemont va acabar al cap de poques hores, posat en llibertat sense mesures cautelars per part de la justícia italiana, com no podia ser de cap altra manera. Però l’episodi ha servit per evidenciar que res aturarà l’odi visceral que senten cap als catalans i catalanes que, de forma majoritària, ens hem expressat a favor de la independència.

Tot plegat és una prova més que “el gobierno más progresista de la historia” (PSOE-Podemos-Comuns) no té cap voluntat de trobar una solució política al conflicte català. De portes enfora fan veure que la famosa taula de diàleg serà la solució a tots els mals. Però la taula no ha passat de faula: una invenció, una ficció que només busca trobar acords entre els socis del Congrés dels Diputats.

No, en aquest joc no ens hi trobaran. Nosaltres seguirem defensant el dret del poble català a exercir allò que vam decidir ser ara fa quatre anys. Vam fer possible la celebració de l’U d’Octubre, contra totes les circumstàncies i contra un estat ferotge que només va saber reaccionar a cop de porres. I, Junts, farem possible la victòria de la democràcia i de la llibertat.

Darrera actualització: 08.10.2021 | 10:56