La gran força del nostre municipi

Divendres, 17 de novembre de 2023 a les 08:50

Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal de Begues (ERC)

En pocs dies de diferència, s'han celebrat dos esdeveniments que marquen el caràcter i el dinamisme del nostre municipi. Per una part, la Mostra d'Entitats, que aquest any assolia la setzena edició. Multitud d'entitats i d'associacions ens van demostrar que, tot i ser un municipi petit, la vida cultural, esportiva i associativa és enorme. Tot un patrimoni a fer costat i a preservar. Perquè tot aquest teixit de la societat civil és el que fa viu un municipi i el diferencia de les ciutats dormitori.

I perquè tota aquesta saba circuli, cal demostrar que s'aposta per elles, les entitats i associacions, amb uns pressupostos i unes instal·lacions que recullin les seves demandes, i això només s'aconsegueix escoltant i vigilant que el repartiment de les subvencions sigui just i igualitari. No només amb promeses de grans equipaments, sinó amb fets.

La segona de les activitats que s'ha dut a terme és la Festa del Most. Celebració arrelada i de gran participació també per part de les veïnes i veïns del poble. Aquesta festa ha passat a ser tota una mostra de la vitalitat i el saber fer dels establiments de restauració i de la venda de productes de qualitat. Cal valorar l'esforç i el sacrifici de totes aquestes persones que dia a dia omplen de vida i fan, del nostre, un municipi on poder gaudir de les hores d'esbarjo. Per això, cal buscar dinàmiques que serveixin per donar empenta i fer costat a aquests negocis, impulsant polítiques d'ajuda als nous comerços, així com no ofegant de ta- xes als que ja funcionen. Donant facilitats per desenvolupar les seves activitats, promocionant-los i acompanyant-los des del consistori, amb la figura d'una oficina de comerç, com recollíem en el nostre programa.

Continuarem treballant per un Begues viu i dinàmic, fent propostes útils i viables.

Darrera actualització: 14.11.2023 | 13:03