La majoria és realment nova?

Divendres, 17 de juliol de 2020 a les 09:00

Grup Municipal Socialista de Begues (PSC)

N’hi ha que confonen la diferència política amb els xocs personals i prenen la crítica política com un atac directe. També n’hi ha que no entenen la cordialitat entre persones amb projectes i idees diferents. A Socialistes de Begues – PSC sabem què és rebre rebuig i desconsideració, no per dir el que diem, sinó per ser qui som. Per això, si hem de criticar algú ho fem, però sempre en clau estrictament política.

Des de fa unes setmanes, hi ha una nova majoria al Govern de Begues. Tothom pot decidir quins acords fa, amb qui els fa i per a què els fa. L’acord que s’ha anunciat inclou la incorporació d’una regidora al Govern i la creació d’una tinència d’alcaldia de drets civils i plans de millora. Significa això que hi haurà una nova sensibilitat cap a les desigualtats, la pobresa i els problemes específics de les minories socials? Lamentablement, ho dubtem molt.

Socialistes de Begues – PSC creiem que qui es presenta a les eleccions assumeix amb l’electorat un compromís de defensar un programa i unes idees concrets. La nova situació política a Begues no és una bona notícia, perquè altera la voluntat expressada per la gent a les urnes. A més, pensem que la democràcia representativa no es basa en projectes personals, sinó en projectes col·lectius identificables i representats per persones.

Però això no és el pitjor. La majoria absoluta pot canviar l’estil de govern. Des del maig del 2019, la fermesa de l’oposició ha forçat que hi hagi plens mensuals, que el Ple recuperi el debat de les qüestions més importants, que s’hagin pogut plantejar propostes de progrés i que hagi augmentat molt la transparència del debat públic. En resum, que l’oposició tingués majoria ha millorat la qualitat democràtica de Begues, i ens temem que ara en veurem un retrocés. No cal dir-ho, però farem tot el que calgui per a evitar-ho.

Darrera actualització: 16.07.2020 | 14:23