La nostra posició sobre la línia d'alta tensió

Divendres, 10 de febrer de 2023 a les 08:50

Grup Municipal Socialista de Begues (PSC)

Com sabeu tothom, Begues té una ferida que la travessa d'oest a est. És la línia d'alta tensió que, entrant per Begues Parc, travessa per l'avinguda de la Mediterrània, Santa Eulàlia i Bon Solei, marxant pel nord de la Rectoria.

Des de fa molts anys tenim un debat intens sobre què cal fer amb la línia. Hi ha diverses opinions al respecte, totes molt respectables. Al PSC sempre hem cregut, i així ho portàvem al nostre programa electoral, que la millor solució és el trasllat de la línia. I ho creiem perquè és l'opció més eficient, en el sentit de resoldre el problema de la manera més satisfactòria per les persones afectades al cost més petit possible. Per això hem donat suport al govern de Junts cada cop que aquest assumpte ha anat al ple, i ens hem ofert per ajudar en allò que calgués.

Una altra cosa, i ben diferent, és la manera com el govern de Junts està portant aquest tema. Especialment pel que fa al seu finançament. Reiteradament, la despesa relativa al trasllat de la línia se'ns ha presentat en un paquet de modificacions pressupostàries on hi havia moltes més coses i sense la possibilitat de votació per separat. Gairebé és una manera d'obligar-nos a votar a favor d'un conjunt de coses de les quals algunes ens semblaven bé però moltes altres no, per tal d'assegurar la disposició dels diners dedicats a la línia d'alta tensió.

És la manera de fer de sempre, juntament amb un ambient als plens insuportable. Al passat gener tota l'oposició vam abandonar el ple en reacció a les desqualificacions personals de què va ser objecte la regidora dels Comuns per part de la regidora no adscrita i davant la negativa de l'alcaldessa a demanar una rectificació i una disculpa, malgrat les meves reiterades peticions. Aquest estil autoritari de govern ha de canviar. Està a les vostres mans.

Darrera actualització: 09.02.2023 | 17:46