Les curses esportives: una oportunitat i no pas un greuge

Divendres, 15 de juliol de 2022 a les 08:55

Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal de Begues (ERC)

El passat diumenge 3 de juliol es va celebrar a Begues la Black Mamba Race, una cursa d'obstacles organitzada per una empresa privada que es dedica a organitzar esdeveniments esportius.

L'Ajuntament va pressupostar 5.000 euros per a despeses relacionades amb aquesta cursa. I és evident que l'organització d'aquest esdeveniment esportiu va comportar un esforç notable per als treballadors de la brigada municipal o la Policia Local de Begues, entre altres serveis municipals.

Per altra banda, les molèsties als veïns i veïnes per accedir al centre del poble o per aparcar vehicles van ser un fet. I també l'enrenou, el soroll i la brutícia al passeig de l'Església i als voltants de la zona centre.

Per tot això, és indispensable crear una ordenança fiscal que reguli aquests esdeveniments esportius organitzats per entitats i empreses que no formen part del teixit associatiu beguetà, per tal de recaptar uns diners compensatoris per tots els serveis municipals prestats durant la cursa. És a dir, exactament, tot el contrari que planteja el govern municipal del grup polític de Junts!

Així doncs, amb la finalitat de fer que les curses suposin, lluny d'un greuge, una oportunitat per fer valdre i promoure el municipi de Begues i el seu valor urbà i natural, donant a conèixer els entorns urbans i paisatges naturals, l'Ajuntament ha de buscar minimitzar l'impacte d'aquestes activitats sobre el poble de Begues a través d'una ordenança.

No tot s'hi val per donar un suposat nom i prestigi al municipi, sobretot si és amb els diners de tots els beguetans i beguetanes!

Aquestes empreses han de pagar un preu públic per poder fer aquestes curses esportives. Cal que hi hagi un retorn econòmic per compensar els greuges que aquestes empreses ocasionen i no pas que l'Ajuntament de Begues hi posi calés.

Darrera actualització: 12.07.2022 | 14:13