Les sis intervencions del president Pere Aragonès al Debat de política general

Divendres, 14 d'octubre de 2022 a les 08:55

Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal de Begues (ERC)

1. El primer pas per superar el bloqueig és posar fi a tota forma de repressió: a l'exili, a les causes judicials, a les inhabilitacions, a l'espionatge que hem patit. Cal aconseguir els efectes d'una amnistia.

2. Hem de construir el camí per fer el referèndum on tothom se senti cridat a votar, els que som independentistes i els que no ho són. On totes les parts reconeguin el resultat. Només la legitimitat d'un re- ferèndum efectiu i acordat pot substituir l'1 d'octubre.

3. Posem en marxa un escut social de 300 milions d'euros per afrontar l'escalada de preus. Amb l'augment de 50% del Bo Social Tèrmic aquest any, 100 € per infant per despeses de material escolar, fins a 250 € mensuals per a joves per a pagar el lloguer, ampliant la T-Jove dels 24 als 30 anys, amb més de 51 milions per facilitar que la ciutadania pugui instal·lar a casa seva sistemes de producció d'energia renovable, i amb 67 milions per a projectes de transició energètica a les pimes.

4. Malgrat les dificultats, en poc més d'un any hem iniciat la transformació. Amb l'entrada en funcionament de mesures com la gratuïtat del P2, la signatura del Pacte Nacional per la Indústria, l'anunci de la creació de l'energètica pública, la presentació del projecte de hub digital audiovisual i del videojoc, i les ajudes per a facilitar l'emancipació juvenil i l'accés a l'habitatge.

5. Protegim el català, els centres i el professorat de les ingerències judicials fortament polititzades. Davant l'intent d'imposar un 25% homogeni de castellà a les aules hem reforçat el consens lingüístic del país.

6. No entrar en el joc de rebaixes fiscals que només beneficien l'1% que més té. El model de Catalunya no és el del Madrid d'Ayuso: impostos baixos als rics, serveis públics deficients, grans retallades i una gran economia especulativa.

Darrera actualització: 11.10.2022 | 13:58