Lluitar contra el patriarcat, no contra els homes!

Divendres, 1 de març de 2024 a les 08:40

CUP Begues (CUP)

El 8 de març és dia de lluita contra les violències i discriminacions del patriarcat. Des de l'extrema dreta acusen les feministes d'estar contra els nostres germans, fills, amics, companys... Res més lluny de la realitat. Les feministes lluitem contra les manifestacions del patriarcat en les nostres vides.

Lluitem contra qui fa sentir malament a una nena perquè li agradi jugar a futbol o ser pirata; o a un nen perquè li agradi la dansa o les flors.

Lluitem contra qui no deixa que cadascuna triï com i a qui vol estimar o com i amb qui tenir relacions sexoafectives.

Lluitem contra qui organitza una vida en la qual les dones han de renunciar a les feines o reduir la jornada laboral per tenir cura dels petits o dels grans. Renúncia que fem amb estima, però que pot suposar una menor cotització que comportarà una pensió de misèria o quedar atrapades en una relació en què es rep violència, perquè el sou és també inferior.

Lluitem contra la bretxa salarial que suposa que la mateixa feina estigui pitjor pagada si som dones.

Lluitem contra les violències masclistes, des del menyspreu a l'agressió física i els feminicidis; contra la violència econòmica, l'obstètrica, la sexual... Perquè es basen en la idea que les dones pertanyem als homes i aquests poden decidir sobre les nostres vides. Són els nostres amos.

Per això necessitem que tothom qui estiguin contra aquesta xacra hi posi el cos i la veu. I necessitem que el nou Pla d'Igualtat que ha elaborat el govern de Begues sigui discutit i aprovat com més aviat millor. I que compti amb un pressupost propi per implementar-ne les estratègies proposades.

Sense diners no es poden fer polítiques contra les violències masclistes.

Darrera actualització: 06.03.2024 | 11:59