Necessitem cultura i esport de qualitat, amb seguretat! - #SenseCulturaNoHiHaFutur

Divendres, 16 d'octubre de 2020 a les 09:00

Begues En Comú - En Comú Guanyem (BEC)

Tenim pràcticament paralitzades totes les nostres instal·lacions municipals referents de cultura i esport. Les entitats no disposen d’espais segurs per a dur-hi a terme les seves activitats (evidentment, adaptant-les a les noves i canviants normatives de seguretat).

L’equip de govern s’ha posicionat en un extrem excessivament conservador i no dona opcions ni suport a la ciutadania i entitats, que demanen a crits tornar a posar-se en marxa. Necessitem que l’Ajuntament prengui mesures per a poder adaptar-nos a aquesta nova realitat. També cal que cobreixi les necessitats bàsiques de neteja dels equipaments, tal com feia fins abans de la COVID-19, indispensables, avui més que mai.

S’ha demostrat que tant teatres com cinemes són espais segurs. Donem suport a la cultura, si us plau!

D’altra banda, les activitats esportives també estan funcionant sense cap suport per part de l’Ajuntament; més aviat funcionen tot i els impediments del consistori. El  camp de futbol n’és un exemple: va obrir a mitjan agost gràcies a la insistència de les entitats que l’utilitzen, però no hi va haver servei de consergeria ni de neteja en tot el mes.

Encara avui en dia no se’n poden utilitzar els vestuaris ni les dutxes (fet que potser pot comportar altres malalties que no siguin la COVID-19), ni tampoc entrar a la zona de grades a veure els partits ni entrenaments. El públic, bàsicament famílies d’esportistes, s’apinya a fora de la tanca per poder seguir els aprenentatges de les seves filles i fills.

Amb uns bons protocols d’obertura fets entre totes les parts implicades, amb la supervisió de professionals de la prevenció i rastreig de la COVID-19, l’esport i la cultura a Begues podrien ser més segurs en tots els sentits; només manca la voluntat política de l’equip de govern.

Necessitem la cultura i l’esport. Necessitem cuidar-nos.

Darrera actualització: 16.10.2020 | 09:35