Nosaltres en diem responsabilitat

Divendres, 17 de juliol de 2020 a les 09:00

Junts per Catalunya (JxCAT)

Sí, sortim al carrer amb força normalitat. Sí, quedem amb família i amistats. Sí, anem a una terrassa, a la platja o potser de vacances.

Però no, això encara no s’ha acabat. N’hi ha que ho poden considerar excés de prudència, de cautela o d’alarmisme. Nosaltres preferim dir-ne responsabilitat.

Al món continuen morint milers de persones. Es continuen registrant desenes de casos positius a diari, com els recents de Lleida i Barcelona. Per això insistim: seguim en emergència sanitària.

És cert que ens hem pogut «relaxar», però això NO vol dir que ens puguem confiar. Hem de seguir extremant les mesures de prevenció a nivell individual i col·lectiu. I, des de la nostra responsabilitat de govern, hem de seguir vetllant per la salut comunitària de Begues, prenent decisions, per difícils i impopulars que a vegades siguin. Per davant de tot hi ha la nostra responsabilitat pública.

La situació és complexa per a molts: complicacions de salut, daltabaix econòmic, dificultats laborals... Deixeu-nos dir que tampoc és fàcil per a l’Ajuntament. A banda de la complexitat de gestionar una crisi d’aquesta envergadura, cal sumar-hi la dificultat de prendre determinades decisions sabent que no seran del gust de tothom.

I tampoc és fàcil gestionar la situació amb una previsió d’1,5 milions d’euros de menys en el pressupost municipal, entre la pèrdua d’ingressos motivada per la COVID-19 i despeses imprevistes ocasionades per les situacions excepcionals (COVID-19, Glòria, esllavissades…) que hem viscut aquest maleït 2020.

Els propers mesos tocarà estrènyer el cinturó i, sense deixar de prestar serveis ni atendre l’emergència que ens depari la tardor, deixar per a més endavant algunes inversions o projectes.

Però el primer és el primer. I el primer és la vostra salut.

Gaudiu el que pugueu de l’estiu!

Darrera actualització: 16.07.2020 | 14:22