Parlem de l'ampliació del dipòsit de gas a Begues

Dilluns, 3 de maig de 2021 a les 00:00

Marta Roig - regidora no adscrita

A Begues, abans hi havia dos dipòsits de propà. La llicència inicial dels dipòsits de propà es va negociar el 2006. Després, Gas Natural va comprar l’empresa distribuïdora del propà i va continuar fent servir les línies de subministrament per al propà i gas, fins que, l’any 2016, Gas Natural va demanar permís per a canviar els dipòsits de propà a gas exclusivament, juntament amb l’ampliació dels dipòsits de gas.

L’any 2018, se’n torna a demanar l’autorització d’ampliació; aquest cop, demanant l’informe d’afectació ambiental i de riscos. Des d’aleshores, estem en un tràmit purament administratiu, i encara no s’ha acabat. El que sí que podem dir és que: Bombers ha fet un informe favorable respecte del risc d’incendis, l’AMB ha fet un informe favorable provisional, hi ha un informe favorable de compatibilitat urbanística al PGOU del 1996 i hi ha un informe favorable del Departament d’Agricultura i de la Direcció general d’Ecosistemes Forestals de la Generalitat.

Se’ns diu que es causa un gran greuge al medi ambient. Pregunto: Com pot ser que un grup polític causi aquesta alarma social quan tots els informes vinculants estan sent favorables? Què es pretén, que a la població que pot arribar a tenir subministrament de gas se li hi impossibiliti l’accés perquè continuï amb gasoil, que és molt més contaminant?

El gas és el combustible fòssil que menys contamina, i aquesta és la modalitat de subministrament que garanteix que les famílies sense recursos en tingui malgrat les dificultats econòmiques.

A l’empresa del gas no se li pot negar l’ampliació dels dipòsits si compleix amb la normativa, ja que si es fes, i els informes vinculants fossin favorables, l’Ajuntament podria incórrer en prevaricació.

Així, tot apunta que l’ampliació serà una realitat amb el temps, perquè els INFORMES VINCULANTS ESTAN SENT TOTS FAVORABLES.

Darrera actualització: 03.05.2021 | 13:17