Per la República i l'alliberament social

Divendres, 2 d'abril de 2021 a les 08:40

CUP Begues (CUP)

Aquest mes d’abril es commemora el 90è aniversari de la proclamació de la República Catalana per Francesc Macià el 14 d’abril del 1931. Arran de les eleccions municipals a tot l’Estat espanyol, els partits republicans van treure majoria i, forçant la caiguda del monarca Alfons XIII, van proclamar la II República Espanyola.

L’objectiu aleshores era una República Catalana dins una República Federal Ibèrica, on totes les nacions de la península tinguessin els mateixos drets culturals, lingüístics i polítics. Però tot aquest anhel de llibertat i progrés va ser esclafat per les bombes del feixisme.

Avui dia l’única resposta que rebem des de l’Estat continua sent la repressió, com a l’U d’Octubre, amb el 155, la presó i l’exili.

El passat 23 de març el PSOE, el PP i VOX van impedir que es tramités una proposta de llei per l’Amnistia, fins i tot evitant que es pogués debatre al Congrés dels Diputats.

Per això, un cop més, ens reafirmem que l’única sortida per al poble de Catalunya és la independència i un canvi social que ens permeti construir una societat més justa i avançada.

Hem de defensar la transparència i la màxima participació en totes les esferes de la política i en les entitats, tant socials com esportives, també a l’Ajuntament de Begues.

Després del nyap a l’expedient de Modificació puntual del Pla general d’ordenació núm. 23, relatiu al barri de Campamà; després de l’apujada d’impostos i taxes, que segueixen sent abusius, per molt que el Govern municipal manipuli les dades al butlletí municipal, l’equip de govern, en lloc d’informar, fa autopropaganda i no dedica ni una paraula a les protestes del veïnat ni al Dia de la Dona Treballadora, el 8 de març…

Els fets recorden l’antiga CDC, encara que JUNTSxBEGUES vulgui fer veure que no.

Darrera actualització: 29.03.2021 | 11:49