Per un país lliure i un poble actiu

Divendres, 10 de febrer de 2023 a les 08:40

CUP Begues (CUP)

Aquest mes volem fer menció de la magnífica mobilització de l'independentisme contra la cimera entre França i Espanya, el passat 19 de gener. Crits de Països Catalans i Independència es van sentir un cop més, fent visible que l'única via per assolir el dret d'autodeterminació és la lluita al carrer. A França, el mateix dia hi havia convocada una vaga general contra la retallada de les pensions: s'allarga l'edat de jubilació a 64 anys, amb un període de cotització mínim de 43 anys. El fet és que Macron vol augmentar la despesa militar un terç entre el 2024 i el 2030, alhora que redueix la despesa social.

A Catalunya, l'espanyolisme intentava menysprear la mobilització desacreditant-la per minoritària i anacrònica. En canvi, quan els dies 25 i 26 milers de professionals de la sanitat i l'educació pública vam sortir als carrers per la defensa dels serveis públics, l'espanyolisme va emmudir. La societat catalana volem una sanitat i un ensenyament públics i de qualitat, lluny del greu dèficit de professionals i recursos que patim des de la crisi econòmica del 2008. Una situació agreujada per l'actuació del govern de la Generalitat, que continua pidolant inversions a l'estat o cedint davant el PSC en la negociació pels pressupostos. Considerem, a més, que l'estratègia de la "taula de diàleg" només aconseguirà que el PSC-PSOE governi a la Generalitat i l'independentisme estigui encara més dividit.

Des del municipalisme d'esquerres independentista sempre hem defensat que els drets socials i els drets nacionals van de bracet, perquè volem un país lliure, amb una societat integradora i tolerant.

Per parlar de tot això i també dels eixos que conformaran el nostre programa futur, us convidem a venir a l'assemblea que farem a l'Escorxador el pròxim 26 de febrer a les 11 h.

Darrera actualització: 09.02.2023 | 17:31