Per una millor sanitat pública a Begues

Divendres, 3 d'abril de 2020 a les 09:00

Grup Municipal Socialista de Begues (PSC)

El passat 10 de març vam anar al Parlament. La portaveu de Salut del grup Socialistes-Units, Assumpta Escarp, va presentar al Registre, a petició nostra, una proposta de resolució demanant l’ampliació d’horari del CAP de Begues als caps de setmana, com a mínim els dissabtes. El nostre CAP és obert de dilluns a divendres de les 8 a les 20 hores. Fora d’aquest horari podem anar al CAP Gavà-1 (dissabtes, diumenges i festius de 8 a 20 hores) o al CUAP Castelldefels (24 hores tots els dies).

Begues té una població d’una mica més de 7.000 habitants. D’aquests, 1.300 tenen menys de 15 anys i uns 950, més de 65. És a dir, prop d’un terç de la ciutadania beguetana pertany als grups d’edat que amb més freqüència tenen necessitat de visitar els serveis mèdics. I, certament, el trajecte per la nostra estimada carretera fins a Gavà ―o, si cal després, fins a Castelldefels― no és gens atractiu si el que necessites és atenció mèdica.

També demanem que millorin els aspectes no-sanitaris de l’atenció. Anar al CAP no és un plaer ni un acte social; és una necessitat, sovint causada per una preocupació o pel dolor. Un pare o una mare amb un nadó amb febre, una persona jove que s’ha fet mal fent esport o una persona gran a qui costa respirar han de rebre un tracte amable i empàtic, més enllà  del procediment burocràtic. Amb tot plegat tindrem una sanitat pública millor a Begues.

No volem oblidar que estem passant per moments complicats. La crisi sanitària causada pel COVID-19 és un repte per a tota la societat. Socialistes de Begues – PSC hem ofert tot el nostre suport al Govern local per a la gestió d’aquesta situació, igual que el PSC al Govern de Catalunya. Insistim a demanar que tothom atengui les indicacions de les autoritats per tal de sortir-nos-en com més aviat millor. #AquestVirusLAturemUnits

Darrera actualització: 01.04.2020 | 11:18