PERQUÈ TOT VA D’INDEPENDÈNCIA, NO D’ESQUERRES-DRETES, QUE NO ENS ENGANYIN

Divendres, 5 de març de 2021 a les 08:00

Marta Roig - regidora no adscrita

De forma rotunda, ha guanyat l’independentisme. Qui ho vulgui veure d’una altra manera nega la realitat catalana.

Ha guanyat el PSOE (el PSC no existeix), gràcies a l’esfondrament de Cs (me n’alegro molt), però amb l’efecte rebot de l’entrada de VOX al Parlament. Les forces unionistes ―PSC, ECPodem, VOX, Cs i PP― no representen la majoria catalana. Recordem que a Espanya hi ha un «gobierno de izquierdas» que no ha eliminat la Llei Mordassa, ha destinat més partida pressupostària que mai a l’exèrcit (per sobre d’educació o sanitat), es carrega el model català de bombers i tantes altres coses, que d’esquerres, en tenen ben poc. Només volen mantenir la «unión del Reino» i «Viva el Rey» (també els ha augmentat el pressupost).

No hi ha cap altra opció de govern: ERC ostentarà la Presidència, perquè som una democràcia, i els seus socis han de ser JxCat i la CUP. Els vots fugits al PDeCAT així ho han volgut, i s’ha de respectar. Felicito la CUP, i desitjo que entrin al Govern per poder governar en coalició independentista.

No és la primera vegada que opino obertament que el pitjor que ha passat a l’independentisme és ECPodem, per la seva indefinició i per l’exemple que donen a Espanya i en concret a Barcelona.

Qualsevol altre govern que no sigui ERC+JxCat+CUP serà un engany a la població catalana.

No es pot repetir un tercer tripartit, perquè això suposaria la gran estafa d’aquestes eleccions. Els partits independentistes tenen l’obligació de posar-se d’acord, per evitar coses com les que han passat. L’últim exemple és la salvatjada de #PabloHassel.

Vull la Independència, per poder fer un país nou, entre tots, on tothom tindrà cabuda, sense feixisme, on l’economia es basi en un model social, sostenible, que prediqui el principi d’igualtat i la solidaritat ben entesa.

Darrera actualització: 05.03.2021 | 16:07