Polítiques d'aparador

Dilluns, 16 de gener de 2023 a les 08:40

CUP Begues (CUP)

Comencem un nou any ple d'incerteses, amb l'amenaça d'una nova crisi econòmica, l'increment del preu de la llum, dels aliments, combustibles... Malgrat tot, el 6 de gener ens despertaven amb la treva unilateral de dies en la guerra d'Ucraïna.

Mentrestant, a Catalunya la política d'assentament de l'autonomisme continua avançant en tots els àmbits, començant pels pressupostos de la Generalitat que depenen de les inversions de l'estat i els pactes a Madrid. La renúncia a aplicar polítiques de defensa dels serveis socials, l'educació, la sanitat i el medi ambient contrasta amb els macroprojectes com els JJOO als Pirineus, l'ampliació de l'Aeroport del Prat i el cinquè casino Hard Rock a Salou.

A Begues, es reprodueix aquesta política de macroprojectes com reflecteixen els pressupostos de l'ajuntament per al 2023: 372.329,19 € per al trasllat de les línies elèctriques, 551.314,29 € per a les obres de Torres Vilaró... Per contra, es redueix la partida del personal de serveis socials i la destinada a plans d'ocupació, que passa de 116.058,11 € a 22.498,04 €; la despesa en polítiques d'habitatge és de 22.650 € i continua obligant a viure fora moltes filles de Begues. Com a cirereta, en la política de dinamització del català es fixa una partida de 250 € per a l'any 2023, obviant l'augment de persones que arriben a Begues i només poden fer servir el seu idioma matern, per no tenir a l'abast la possibilitat de conèixer el català. Finalment, volem fer menció a la tala d'arbres que es va produir els últims dies de desembre: 8 arbres a Torres Vilaró i 38, al carrer Jaume Petit, sense cap informació prèvia; per això s'estan recollint signatures contra la tala d'arbres sans.

A Begues calen més polítiques socials i menys macroprojectes, per a un municipalisme d'esquerres, independentista i ecologista.

Darrera actualització: 20.01.2023 | 14:45