Pressupostos 2020 i molt més!

Divendres, 3 d'abril de 2020 a les 09:00

Begues En Comú - En Comú Guanyem (BEC)

Hi ha hagut un retard important en la presentació dels pressupostos i trobem a faltar una sessió oberta a la ciutadania per a explicar-ne les partides, tal com fan ajuntaments veïns. La societat exigeix una  participació activa en els afers municipals. Però no hi ha cap partida participativa que es decideixi segons les propostes prioritzades per la ciutadania.

Celebrem els estudis per a implementar la Tarifació Social i esperem que siguin en tots els serveis municipals i que es posin en marxa aviat. També, l’estudi del Porta a Porta.

Els ingressos ordinaris augmenten en 702.249.63 €. Es preveu recaptar 271.000 € més d’IBI i 222.000 € per plusvàlua. Sempre s’ha recaptat molt més del pressupostat; alguns anys, al voltant d’1 milió d’euros addicional. Com que s’ha apujat un 6,6 % l’IBI, possiblement la recaptació serà encara superior.

Ens sobta que no hi hagi cap partida per a posar en marxa el centre de dia i les unitats de convivència; si, com diu l’equip de govern, serà actiu a l’inici del 2021, serà necessària una partida important, que ja podríem reservar.

També hi trobem a faltar una partida d’estalvi per a resoldre el problema de les línies elèctriques que creuen el poble; no veiem cap ajut ni subvenció (ICAEN, etc.) que n’ajudi al finançament.

No s’hi diu res del casal de joves.

En general, trobem que s’han incrementat poc les partides de caire social.

Les inversions en campanyes ens semblen excessives. Podríem passar directament a invertir en projectes; tenim una ciutadania  conscienciada, socialment i ambientalment.

En aquests dies tan difícils pel COVID-19, veiem com la majoria compleix les mesures dictades, els joves s’ofereixen per a ajudar i els treballadors imprescindibles continuen prestant servei. Això ens reafirma en el que sempre hem dit: som un poble complidor i solidari. Gràcies i cuidem-nos.

Seguim!

Darrera actualització: 01.04.2020 | 11:26