Projecte constructiu 'Reurbanització Torres Vilaró' (Camí Ral) Begues

Divendres, 12 de novembre de 2021 a les 08:35

Begues En Comú - En Comú Guanyem (BEC)

L'Ajuntament de Begues, amb una important subvenció de la Diputació de Barcelona, reurbanitzarà la carretera antiga de Begues (Torres Vilaró) per aconseguir una mobilitat més sostenible.

Problema: l’Aj. de Begues no va publicar al Taulell d’Anuncis l’aprovació inicial del projecte, com es deia expressament al BOPD, per poder realitzar al·legacions per part de tota la ciutadania, entitats i partits polítics.

Part dels nostres dubtes són els següents:

1. El projecte de reurbanització de Torres Vilaró no contempla el canvi en el flux d’afluència de vehicles que afectarà directament al carrer Ferran Muñoz.
2. Es respecten les sortides naturals de l’aigua de pluja? I el sistema de canalitzacions que ja tenia la carretera? Insistim en aquest tema perquè no passi el mateix que ha passat en la reurbanització del Camí Ral, on ens trobem que els embornals no són capaços d’engolir tota l’aigua de pluja, provocant que s'inundi part de la calçada i alguns baixos d’edificis.
3. El revolt que enllaça amb la rotonda de Cal Viudo és un tram que no està ben resolt i veiem que no es modifica el traçat d’aquest accés. Hi ha suficient espai públic i és necessari fer aquell tram menys perillós!
4. Aquest projecte es pagarà amb diners públics
. Ha de quedar clar que l’Ajuntament demanarà responsabilitats econòmiques als propietaris i promotors que estan pendents d’urbanitzar part de l’antiga carretera i que ja tenen aquestes obligacions.

És clar que s’ha de tornar a posar a exposició pública, per la gran afectació que hi haurà i per poder rebre les al·legacions de totes les parts implicades. Recordem que el manteniment i obligacions d’aquesta carretera, un cop reurbanitzada, seran 100% del nostre Ajuntament, i l'equip de govern ha de donar solucions ara que encara estem a temps.

Darrera actualització: 14.11.2021 | 22:51