Propietaris o llogaters?

Dilluns, 3 de febrer de 2020 a les 10:00

Grup Municipal Socialista de Begues (PSC)

L’Ajuntament és la casa de tothom que viu a Begues: casa nostra. Els partits que governen són només inquilins temporals. Poden fer tot el que la llei permet, i tot el que facin ha d’ajustar-se a la llei.

N’hi ha que creuen que les banderes que hi ha a l’ajuntament són mera decoració, però n’hi ha que les veuen com a símbols que els identifiquen. Com que és difícil reflectir els sentiments de tothom, una llei democràtica fixa els elements que ha d’haver-hi a la façana de l’ajuntament. Així tothom se sent còmode quan va a la Casa de la Vila, que és casa seva, i a més tenim la certesa d’estar en un lloc on els responsables compleixen les lleis.

Durant diverses setmanes, la bandera d’Espanya ha desaparegut de l’ajuntament. És a dir, uns llogaters, uns usuaris temporals, han decidit unilateralment (ai, la unilateralitat) no respectar la llei (repetim: llei democràtica). El govern de JxC, en definitiva, ha pres la decisió de menystenir la legalitat vigent i de transmetre a les veïnes i veïns de Begues la sensació d’estar sota el govern d’algú que no se sent obligat a complir els seus deures legals.

No tenen dret a fer-ho. Igual que qui lloga un edifici no pot alterar-lo sense permís de la propietat, i que tampoc la propietat pot fer-ho sense respectar les normes aplicables, el govern de JxC ha de mantenir l’ajuntament en un respecte escrupolós a les regulacions vigents, siguin normatives de seguretat, laborals o mediambientals o les que diuen els símbols que han de presidir els edificis institucionals. I si no ho fan hauran d’assumir personalment les possibles conseqüències.

Aquesta actitud és incomprensible i inacceptable. Per això demanem a les regidores i regidors de JxC que no es comportin com a propietaris —perquè no ho són— si realment volen el millor per a les veïnes i els veïns de Begues.

Darrera actualització: 29.01.2020 | 12:35