Prou agressions al territori!

Divendres, 17 de setembre de 2021 a les 08:40

CUP Begues (CUP)

S’han acabat les vacances i entrem al setembre amb un seguit de notícies que ens generen molta indignació, perquè agreugen l’emergència climàtica en què estem immersos. Una crisi ambiental brutal, origen de molts fenòmens meteorològics violents que perjudiquen el planeta.

Malgrat això, es proposen projectes com ara l’ampliació de l’aeroport del Prat, del port de Barcelona i el desenvolupament d’una nova línia MAT que servirà per al transport d’energia des d’un conjunt de parcs eòlics i fotovoltaics de l’Aragó fins a Begues.

Projectes que, lluny de limitar l’emissió de gasos d’efecte hivernacle o de pal·liar-ne els efectes devastadors sobre el territori, generaran un increment notable de les emissions i un greu impacte ambiental, afegint-hi la degradació irreparable de l’estany de la Ricarda amb l’ampliació de l’aeroport i l’afectació que patiran tant l’agricultura com la ramaderia amb el traçat d’aquesta nova MAT.

Tot plegat coincideix amb la decisió del govern de Begues de substituir calderes de biomassa per altres de gas natural, amb el greuge que aquesta decisió es va publicar en període de vacances.

Hem de tenir ben clar que tots aquests projectes ens afecten a totes, i cal que tant des dels municipis com des del govern de la Generalitat hi donem una resposta clara i contundent. No es poden disfressar d’energia sostenible els negocis de grans empreses. Ni es pot assegurar que l’aeroport del Prat serà un aeroport verd quan hi arribaran més avions i això vol dir més emissions de CO2. No cal energia neta i renovable que hagi de recórrer molts quilòmetres, amb un major impacte mediambiental.

Per tot això, des de la CUP us animem a sortir al carrer tantes vegades com calgui per fer sentir la nostra veu i reivindicar que s’aturin les agressions al territori.

Darrera actualització: 17.09.2021 | 13:58