Prou violències masclistes. Diem s'ha acabat!

Divendres, 17 de novembre de 2023 a les 08:40

CUP Begues (CUP)

Per lluitar contra les violències masclistes a Begues, reclamem que la diagnosi de gènere realitzada per la consultora MIT per encàrrec de l'Ajuntament a principis d'any sigui pública i accessible. Aquesta diagnosi es va fer amb l'objectiu de redactar el Pla d'Igualtat, document estratègic per establir les accions municipals en matèria d'igualtat de gènere per als pròxims quatre anys i que reclamem es faci públic abans de ser presentat al Ple per aprovar-lo.

Amb aquestes dues eines podrem, per una banda, fer una lectura més propera de les violències masclistes que patim les dones de Begues i, per l'altra, actuar des del carrer i les institucions per acabar amb el masclisme en les seves diferents manifestacions.

Algunes d'aquestes manifestacions que cal visibilitzar són les 22 beguetanes ateses pels serveis socials amb sospites de maltractament. I de les 8 dones de cada 10 que a Catalunya van patir el 2022 algun episodi de violència masclista, alguna podria ser la teva veïna, la teva amiga o tu mateixa. I les persones del col·lectiu LGTBI+ que coneixes segurament han sofert alguna agressió propera.

No són dades, són persones properes i, atès aquest context, reclamem que la Regidoria d'Igualtat esdevingui Regidoria de feminismes i LGTBI+ perquè cal feminisme mentre existeixi violència masclista. I només es poden fer polítiques contra les violències masclistes si s'hi dediquen partides pressupostàries suficients.

Cal estendre el feminisme a les persones disposades a defensar un Begues lliure de violències masclistes, organitzades en col·lectius feministes que lluitin contra el patriarcat i les seves violències.

Fem una crida a participar en les manifestacions i actes del 25 de novembre.

Darrera actualització: 14.11.2023 | 13:02