Què fa Begues per l'atenció a la vulnerabilitat de les persones?

Divendres, 15 de juliol de 2022 a les 08:30

Marta Roig - regidora no adscrita

VULNERABLE és un concepte ampli i difús, que abasta molts aspectes dels individus, segons la societat de la qual formin part.

Begues treballa de forma proactiva per atendre la vulnerabilitat, tant dins el municipi, com fora. La vulnerabilitat a escala municipal, queda acotada per una normativa supramunicipal que, molts cops, no permet atendre a tothom perquè no compleixen els requisits, però això no implica que els seus drets fonamentals com a individus són vulnerats.

A Begues, s'atén aquestes persones tant des de Serveis Socials o des de la Regidoria de Cooperació Internacional (immigrants, refugiats de guerra, catàstrofes naturals, etc.)

Des de Cooperació a Begues s'estan duent a terme un munt de projectes, formant part del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, i el projecte Tenim Drets, teixim llibertats, des de l'AMB. L'objectiu és ensenyar a la ciutadania els valors de tot allò relacionat amb els Drets Humans. Exemples de cooperació amb projectes fets o en curs són al Líban, Kènia, Afganistan, Món Refugi, Nicaragua, Ucraïna...

Des de Serveis Socials, el treball és més complex pel marc legislatiu que ho regula i els reglaments que el desenvolupen. El problema és que aquesta normativa no s'ha adequat a la nova realitat social, sobretot després de la pandèmia i, tot i els recursos que s'han incrementat en l'àmbit municipal, no s'arriba a ajudar a tothom perquè la llei té uns topalls obsolets. Cal reclamar reformes legislatives valentes en els àmbits estatal i autonòmic (i que no sigui recorregut als tribunals).

Els municipis sempre són la primera línia de foc. Cal donar-los suport. L'Ajuntament de Begues té tot el meu suport i el de molts ciutadans més. Tot el consistori hauria d'anar a una tant en temes socials com de cooperació.

Darrera actualització: 12.07.2022 | 13:58