Què faries amb 5.000.000 €? Begues, un poble solvent però pobre en ambició

Dilluns, 5 de febrer de 2024 a les 08:45

Begues En Comú Podem (BECP)

El pressupost municipal és l’eina més important dels Ajuntaments. En aquest, es defineixen els ingressos i les despeses de tot un any. Posar més diners a una partida o a una altra és una decisió política. Com és el pressupost que proposa el govern de Junts i PSC per al 2024?

Al nostre entendre s’està usant una fórmula similar a la de la Festa Major: copia i enganxa. No hi ha innovació ni ambició des de fa anys. N’és un exemple la insignificant partida de tan sols 23.000 € en habitatge social. En 13 anys de govern de Junts tan sols s’han construït dos habitatges socials. Hem de continuar marxant a viure fora del poble?

Per altra banda, els sous dels regidors i regidores del govern augmenten un total de 100.000 € respecte del 2023. En inversions, es planteja un 68% menys (1.210.000 €) que el 2023. A polítiques socials o a medi ambient s’hi dediquen molt pocs diners. Finalment, has participat d’alguna manera en la confecció d’aquest pressupost? On han quedat els pressupostos participatius?

No val a dir que no hi ha diners. Som un municipi molt solvent: per exemple, des de l’any 2018 fins al 2022, l’Ajuntament ha ingressat en impostos 5.102.501 € més dels previstos. Per què no s’han invertit en la construcció d’un casal jove, per promoure l’economia local mitjançant la gestió del nostre territori, per renovar l’obsoleta xarxa de clavegueram o per reforçar les partides de serveis socials?

Pensem que ara toca donar una empenta al poble. Cal política valenta, innovadora, feminista i ecologista amb projectes que facin de Begues un poble a l’avantguarda i referent quant a protecció de la natura, que mantingui al jovent vivint i prosperant a Begues. Necessitem invertir els molts recursos de l’Ajuntament en qualitat de vida d’avui, però també de demà. T’hi sumes?.

Darrera actualització: 06.02.2024 | 13:10