Quin futur hi ha per a l’economia de Begues?

Dimecres, 4 de març de 2020 a les 09:00

Grup Municipal Socialista de Begues (PSC)

Si mirem les dades socioeconòmiques de Begues veiem que la població potencialment activa són unes 4.750 persones, però les ocupacions assalariades són només 650 i hi ha uns 700 autònoms. Atès que hi ha molt poc atur, això implica que la majoria de la nostra població activa no treballa aquí. Una altra dada: dels 2.900 habitatges que hi ha, 382 són secundaris i 261 estan buits; en total, prop d’un 25 %.

Davant això, quina és la política de promoció de l’Ajuntament? Quina és l’atenció del Govern a l’agricultura, la indústria, el comerç, la resta dels serveis i el turisme? Existeix voluntat de fomentar l’economia beguetana? Fer dues campanyes a l’any no és cap política per al futur de l’activitat econòmica a Begues. I tampoc no es pot desenvolupar aquesta política sense considerar les necessitats del nostre teixit productiu.

En un món cada cop més competitiu, no tenim cap pla municipal per a ajudar les empreses locals a créixer o, si més no, a subsistir. No hi ha programes de foment de l’ocupació, mesures per a afavorir la contractació, activitats de formació per a pimes, ajuts per a la digitalització i modernització...

En la proposta de pressupostos de l’Ajuntament que se sotmetrà a debat properament, en les partides destinades a la promoció dels diferents sectors de l’economia de Begues trobem una xifra decebedora: d’un pressupost corrent de gairebé 8,5 milions, l’assignació és de 31.820 euros: un 0,4 % (4 cèntims de cada 10 euros).

A Begues neixen uns 50 nadons cada any. En quin poble viuran? Com serà Begues d’aquí a 10 anys? Si no volem que es converteixi en un poble dormitori o un poble només de gent gran, necessitem un canvi radical en les polítiques econòmiques, fiscals, regulatòries i d’incentius que pot aplicar l’Ajuntament. Hi ha molt per fer, i si cal ho farem nosaltres.

Darrera actualització: 01.04.2020 | 11:31