Quins interessos amaguen els que s’oposen a treure l’alta tensió del nucli urbà?

Dilluns, 16 de gener de 2023 a les 09:00

Junts per Catalunya (JxCAT)

Vam dir que abans d’acabar l’any tindríem conveni amb Red Eléctrica per a la retirada de la línia d’alta tensió del nucli urbà, i així ha estat. Aquest conveni culmina una importantíssima feina de molt de temps fins arribar a un document viable i realista, amb tots els avals tècnics, econòmics, mediambientals i jurídics.

L’aprovació del conveni és una gran notícia per a Begues i ens hagués agradat que s’hi sumessin més forces polítiques. Confiàvem que, tot i la lícita voluntat de fer oposició durant tots aquests anys, arribada l’ho- ra de la veritat avantposessin els interessos dels veïns i les veïnes per davant dels interessos polítics.

No entenem com hi pot haver partits (davant d’ells, persones) que vulguin deixar escapar aquesta oportunitat única d’acabar amb la ferida oberta al bell mig de Begues. Com hi pot haver persones que no vulguin veure acomplerta una reivindicació veïnal de més de 20 anys? La retirada de la línia suposarà un benefici directe per a més de 1000 veïns i veïnes. Però també suposarà un benefici col·lectiu per a tot el poble, ja que alliberarà espais públics fins ara hipotecats, facilitarà la cohesió urbana i la mobilitat, permetrà la reordenació de la zona esportiva municipal, etc.

El trasllat compta amb l’aval mediambiental de la Generalitat, per tant complirà totes les mesures decretades per a preservar el territori i la seva fauna. També comptem amb els recursos econòmics per a fer-hi front, gràcies a la bona gestió econòmica feta des del govern municipal per a garantir que el projecte no hipoteca les arques municipals ni ens carrega de deutes.

Sí, és un bon projecte. Sí, ara és el moment de fer-lo realitat. I sí, caldrà que els que han votat “no” (Esquerra Republicana, CUP i Comuns-Podemos) expliquin molt bé el per què a tots els veïns i veïnes.

Darrera actualització: 20.01.2023 | 14:43