Responsable i constructiva sí, però oposició

Divendres, 11 de novembre de 2022 a les 08:50

Grup Municipal Socialista de Begues (PSC)

Aquesta legislatura hi ha hagut 45 plens. En molts hem presentat mocions i formulats precs i preguntes. Hem votat SÍ i NO a propostes de tots els grups; hem donat suport al govern de Junts quan les seves propostes ens semblaven bones per Begues i no ho hem fet quan no ens ho semblaven. Això darrer no els agrada gens, els molesta moltíssim.

Al ple d'octubre vam proposar que Begues s'adhereixi a la commemoració del 31 d'octubre, diada de les víctimes de la guerra civil i la dictadura franquista, com diu la nova Llei de Memòria Democràtica. La proposta es va aprovar per unanimitat, afegint el 15 d'octubre, data fixada per la Generalitat per al mateix record. I vam donar suport a una proposta (testimonial, és cert) de Cs perquè s'apliqui el tipus del 0% d'IVA a les compres d'aliments destinats a donacions a ONG que s'ocupen de la gent que ho està passant pitjor, i que va ser rebutjada.

El jaleo vingué en un altre punt. El govern presentava una nova modificació pressupostària amb càrrec als romanents disponibles. Vaig explicar en detall, amb les xifres de l'informe tècnic de la proposta, que amb aquesta modificació el pressupost inicial (10,6 milions) ja ha pujat un 53,49% (5,5 milions). I que dels romanents disponibles s'ha disposat del 94,6%, cosa que, si s'executa tota la despesa, deixarà pocs estalvis a finals d'any. I es van enfadar molt. Em van criticar per parlar del tema al ple (on, si no?), van dir que el que deia no era cert (les xifres eren seves), van insinuar que criticava els tècnics municipals... Lo de siempre.

També vaig fer dues preguntes sobre temes de la zona esportiva que ens amoïnen molt. I sant tornem-hi. Al·lusions personals, to enfadat i respostes gens clares.

En fin, es lo que hay. Nosaltres continuarem fent la feina que ens vau encomanar, tant si plou com si fa sol.

Darrera actualització: 11.11.2022 | 11:59