S'aprova l'ordenança de vehicles de mobilitat personal (patinets) a Begues

Divendres, 10 de juny de 2022 a les 08:30

Marta Roig - regidora no adscrita

En el Ple de maig, s'ha aprovat l'Ordenança de VMP. Havent passat el tràmit d'exposició pública, cal valorar la participació de les famílies que han promogut les al·legacions per restablir definitivament el límit d'edat per la conducció dels VMP. Cal que la ciutadania de Begues participi en els processos administratius en matèria d'al·legacions a l'àmbit de regulació municipal.

És un exercici de transparència i d'escolta activa a la ciutadania, i sí, la proposta de les famílies que han presentat al·legacions ha estat escoltada. A falta que surti una Llei Estatal que reguli els VMP, és important que mentre no surti aquest norma de rang superior, el consistori reguli de forma provisional per garantir que hi hagi una norma municipal que estableixi l'edat mínima.

Inicialment, es va establir el límit d'edat en setze anys. Feta l'exposició pública per al·legacions, s'han estimat parcialment, i s'ha aprovat l'edat mínima a catorze anys, d'acord amb uns criteris tècnics.

Aquesta regidora creu fermament, que atès que les al·legacions s'han presentat pels pares que pertanyen als col·lectius escolars, seria positiu que es faci difusió des de les mateixes escoles, que es puguin impartir formacions de conducció de VMP als menors de catorze anys a divuit anys, però no oblidem que discutir l'edat de 14 o 16 anys, no exclou que els conductors de VMP majors de divuit anys, també tenen responsabilitat en matèria de civisme. Entrar a "assenyalar" als menors com individus incapaços de poder fer un ús adequat dels patinets, xoca i sorprèn amb el fet que a partir dels catorze anys ja poden ser responsables penalment.

Com a regidora celebro que l'aprovació definitiva s'hagi fet escoltant a la ciutadania, mentre s'espera una normativa de rang superior que determini de forma definitiva el límit d'edat per poder portar els VMP.

Darrera actualització: 09.06.2022 | 11:35