Seguim en les mateixes, i no ens agrada gens

Divendres, 16 de desembre de 2022 a les 08:50

Grup Municipal Socialista de Begues (PSC)

Preparo aquest escrit sabent que no assistiré al ple municipal del novembre per motius de salut. No és res greu, però sí prou empipador per a fer poc recomanable la meva presència a la sala de plens. Per això no detallaré la nostra posició en tots els punts del ple, només explicaré el meu punt de vista en l'únic punt en què volia mostrar el meu desacord amb la gestió de Junts.

Com sabeu, cada any s'aprova un pressupost municipal, que és la previsió d'ingressos i despeses. El pressupost del 2022 era de 10.608.620,50 €. A més hi ha els romanents, que són els estalvis acumulats dels anys anteriors. Una part d'aquests romanents s'ha de reservar per a unes finalitats concretes, i la resta queda disponible per a despeses generals. El romanent per a despeses generals en començar 2022 era de 5.885.097,57 €.

Quan hi ha ingressos o despeses no previstos es poden presentar modificacions pressupostàries, per donar destí als nous ingressos o per poder pagar despeses no previstes al pressupost. Des de principi d'any portem onze modificacions pressupostàries. Les noves despeses generals autoritzades, algunes d'elles molt raonables, però d'altres no, han estat de 5.820.943,68 €, que és el 98,9% de tots els romanents que hi havia a primers de l'any, és a dir, pràcticament tot. I el pressupost total, només en despesa general, ha pujat en un 55%. No podem estar d'acord amb aquesta manera de fer les coses.

Quan llegiu aquestes línies estaran molt a prop les celebracions de Nadal. Són dies de retrobament i recolliment, i també de recordar amb enyor persones estimades que ja ens han deixat. En nom de Socialistes de Begues-PSC us desitjo que els gaudiu i que us arribin plens de joia, i que ens ajudin a tothom a reforçar el sentiment de germanor que sempre hauria de guiar les nostres vides.

Darrera actualització: 20.01.2023 | 14:55