Sentència del TSJC: la gestió de SUMAR del Centre de Dia, qüestionada

Divendres, 5 de març de 2021 a les 08:05

Begues En Comú - En Comú Guanyem (BEC)

L’adjudicació directa a l’empresa SUMAR de la gestió del Centre de Dia i Unitats de Convivència per a la Gent Gran, realitzada en el 2018, pot ser qüestionada d’acord amb una sentència contra l’Ajuntament d’Esparreguera per adjudicar directament a l’empresa SUMAR la gestió d’una residència.

La sentència, del 25.01.21, diu al segon punt de «Fallamos»: «2º.- Estimar el recurso interpuesto por (ERC i CUP) (...) contra el acuerdo del Pleno de 18 de octubre de 2017 del Ayuntamiento de Esparreguera (...) la aprobación del cambio de gestión directa del propio Ayuntamiento a gestión directa por SUMAR (...) actos que quedan anulados por ser contrarios al ordenamiento jurídico.»

Entesa Begues – ICVerds ja van qüestionar-ho l’any 2018: «S’adjudica directament la gestió del centre a l’empresa SUMAR, sense concurs públic. Això passa, entenem, perquè l’Ajuntament de Begues s’ha fet accionista de l’empresa. Ens preguntem:

*Per què no s’ha fet concurs públic? És més democràtic. No hi ha més empreses a Catalunya que puguin gestionar el projecte?»

*I també deien: «Els càlculs que ens interessen, ja que ho contemplen tot, s’han fet suposant que els usuaris que passin 8 hores al centre de dia pagaran 250 €/mes; els que hi passin mitja jornada pagaran 110 €/mes, i qui visqui en una unitat de convivència pagarà 1.715 €/mes. Ho trobem excessiu, no tothom pot fer front a aquestes despeses.»

Vista aquesta sentència, considerem que és més adient que l’Ajuntament es faci càrrec  directament de la gestió i, si no és així, que es faci un concurs públic per a triar la millor empresa perquè gestioni aquest servei.

No volem una residència de luxe, volem una residència que s’adapti als ingressos de cadascú i que prioritzi aquelles persones que ja no poden viure soles.

Un poble es defineix per com té cura dels seus grans.

Darrera actualització: 05.03.2021 | 15:41