Si vols descansar, del barri de Santa Eulàlia has de marxar

Dimarts, 20 de setembre de 2022 a les 08:50

Grup Municipal Socialista de Begues (PSC)

Acaba l'estiu: viatges, horaris relaxats, festa major... Ah, la festa major! Aquí es fa principalment a Santa Eulàlia, a la zona esportiva. Als actes habituals (atraccions, havaneres, cremat, focs d'artifici...) enguany s'ha afegit l'activitat non-stop de les Penyes, un concert i la discomòbil. Des de fa uns mesos també hi ha el Fixu. A la gent de Santa Eulàlia els agrada, que hi sigui. Però, és normal, el jovent fa activitats sovint relacionades amb la música, la festa... I, també molt normal, aquestes activitats es fan al barri i a la nit. I Santa Eulàlia s'ha convertit en la concentració més gran de soroll nocturn de Begues.

La gent que hi viu va rebre una carta de l'alcaldessa, on es deia que s'entenen les molèsties que pateix el veïnat, però que què hi farem, la festa és de tothom, la zona esportiva és l'únic espai per fer-la i no hi ha alternativa, i toca suportar l'insuportable. Així, viure a Santa Eulàlia implica renunciar al mínim descans nocturn durant les festes o quan es fa qualsevol altre sarau nocturn a Begues.

Són molts anys d'aquest problema, però enguany s'han superat tots els límits. La gent afectada treu fum pels queixals i es pregunta per què en dotze anys no s'ha previst un espai alternatiu o, almenys, no s'ha pensat en repartir les activitats més molestes de manera equitativa a altres àrees del municipi.

El PSC, i jo personalment, ens oferim al govern per resoldre el problema, que no és menys important per afectar només a una part del poble. Demanem a l'alcaldessa una mica d'empatia vers la gent de Santa Eulàlia, que pateix any rere any aquesta situació. No és fàcil prendre decisions impopulars a un any de les eleccions, és més senzill l'ordeno y mando de tota la vida. Però aquest estil de govern s'ha quedat molt antic i, per sort, va arribant al seu final.

Darrera actualització: 20.09.2022 | 12:30