Sobre el pressupost del 2021 i el govern municipal de majoria simple

Divendres, 29 de gener de 2021 a les 08:25

Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal de Begues (ERC)

És un pressupost inicial:

- fet d’esquena als grups polítics municipals: sense voluntat d’acord, pacte ni negociació per part de l’Alcaldia;

- sense participació ciutadana: tot i ser un pressupost expansiu, les prioritats d’inversió no han estat consensuades amb un procés participatiu de la ciutadania.

- Hi continuen les altes despeses en publicitat institucional: cal austeritat i destinar aquests diners a projectes socials.

- S’hi pressuposta un/a cap de gabinet d’alcaldia per a assistir l’alcaldessa: més de 55.000 € anuals que haurien d’anar a contractació de personal (agents cívics, educadores de carrer...).

Per això en votem en contra; perquè ens cal un pressupost més social, just i equitatiu.

D’altra banda, destaquem la nova composició de majoria simple del Govern, formada només per JuntsxCat, gràcies a la reclamació conjunta de la resta de grups municipals per a fer complir la legalitat i la dignitat política del consistori.

Així, s’ha donat compliment a la sentència del TS sobre el transfuguisme, en la qual s’indica que les persones candidates que es van presentar en una llista electoral ―com és el cas de la regidora no adscrita Marta Roig― i que després abandonen el grup, tot donant suport al grup majoritari del Govern municipal, no poden tenir millores econòmiques (retribucions per assistències o sous) ni polítiques (delegacions de competències o carteres) perquè això desvirtua i deslegitima el resultat electoral democràtic de les eleccions municipals.

Per això insistim a demanar-li la renúncia a l’acta de regidora perquè el nostre grup municipal disposi dels tres regidors i així defensar el programa electoral avalat per la gent que ens van confiar el seu vot.

Mereixem un govern estable, de mà estesa, consens polític i majoria àmplia, que compti amb la ciutadania per a fer front als reptes de futur.

Darrera actualització: 05.03.2021 | 15:41